Σε μία επική αναμέτρηση που εξελίχθηκε με ανατροπή σε ανατροπή, η Χαλκόρ κατάφερε να λυγίσει την ΕΛΒΑΛ με 64-62 και να σφραγίσει το τελευταίο εισιτήριο για το Final Four του 8ου Εργασιακού Πρωταθλήματος.

Η Χαλκόρ πήρε… κεφάλι στο σκορ στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού και προηγήθηκε με 9-2. Ο Ζαχαράκης πέτυχε δύο τρίποντα, ενώ ο Λυμπέρης πρόσθεσε άλλο ένα, δείχνοντας πως η περιφέρεια της ομάδας τους ήταν σε καλή μέρα. Η ΕΛΒΑΛ κατάφερε να αντιδράσει άμεσα, σημειώνοντας σημαντικούς πόντους κάτω από τη ρακέτα με τον Βλάχο και τον Τσίτουρα. Παρ’ όλα αυτά, οι τυπικά γηπεδούχοι ήταν πιο αποτελεσματικοί και κρατούσαν σταθερά το προβάδισμά και έκλεισαν την πρώτη περίοδο με το 17-13 υπέρ τους. Όλα έδειχναν, πάντως, πως η τελευταία αναμέτρηση του Final Eight έμοιαζε εξίσου ντέρμπι με τις αντίστοιχες των προηγούμενων ημερών. Με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, ο Μιχόπουλος σημείωσε ένα δύσκολο γκολ-φάουλ και έφερε στον πόντο τη διαφορά (17-16). Το ίδιο πέτυχε και από την άλλη πλευρά ο Παπαδόπουλος και η Χαλκόρ πήρε ξανά πιο ασφαλές προβάδισμα με το 22-16. Οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν ξανά αντίδραση και κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 22-22, χάρη σε διαδοχικούς πόντους του Χατζηϊωάννου και του Βλάχου. Οι δύο ομάδες έκαναν συνεχή λάθη στις επιθέσεις τους, τις οποίες δεν ολοκλήρωναν. Η ΕΛΒΑΛ προσπέρασε στο σκορ με δίποντο του Τσίτουρα και απέμεναν δύο λεπτά πριν το φινάλε του ημιχρόνου. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να χτίσουν και διαφορά έξι πόντων (22-28) και κάλεσαν τάιμ άουτ λίγα δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους. Εν τέλει, το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το 22-28 υπέρ της ΕΛΒΑΛ, η οποία έδειχνε να έχει πάρει τα ηνία του παιχνιδιού.

Στο δεύτερο μέρος, η ΕΛΒΑΛ συνέχισε από εκεί που σταμάτησε και ανέβασε τη διαφορά στους δέκα πόντους (23-33). Με δύο καλές άμυνες και εύστοχες επιθέσεις, η Χαλκόρ άλλαξε εκ νέου τις ισορροπίες και μείωσε τη διαφορά στους πέντε πόντους (28-33). Μετά από μία τεχνική ποινή εις βάρος της ΕΛΒΑΛ, οι γηπεδούχοι πέτυχαν καθοριστικό τρίποντο με τον Αλεξάνδρου για το 31-33, μετατρέποντας το ματς σε… ροντέο. Ο Γεωργιακάκης έδωσε… ανάσα με τρίποντο στην ΕΛΒΑΛ για το 31-36, αλλά ο Αλεξάνδρου απάντησε με το ίδιο… νόμισμα, κάνοντας το 34-36. Ο ίδιος παίκτης ήταν “καυτός” από την περιφέρεια και ευστόχησε σε νέο τρίποντο, που συνοδεύτηκε με μία εύστοχη βολή για το 38-36, υπέρ της ομάδας του. Οι γηπεδούχοι επέστρεψαν με εντυπωσιακό τρόπο στο ματς, όντας σεληνιασμένοι από τα 6.75μ. Δύο λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, η Χαλκόρ βρισκόταν στο +7, ανατρέποντας διαφορά δέκα πόντων. Η ΕΛΒΑΛ έδειχνε να έχει “βραχυκυκλώσει” στο παιχνίδι της και δεν μπορούσε να ξεκολλήσει το σκορ της. Οι γηπεδούχοι το εκμεταλλεύτηκαν και έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο, όντας μπροστά στο σκορ με 48-36. Στην τέταρτη περίοδο, η ΕΛΒΑΛ έψαχνε ακόμη μία αντεπίθεση, αλλά αδυνατούσε να πετύχει καλάθια από την περιφέρεια και ήταν δύσκολο να ροκανίσει τη διαφορά. Οι Μιχόπουλος και Βλάχος έκανε ό,τι μπορούσαν μέσα στη ρακέτα, αλλά οι προσπάθειές τους δεν αρκούσαν, τη στιγμή που οι Αλεξάνδρου και Ζαχαράκης σημείωναν ανά διαστήματα τρίποντα “οξυγόνου”. Περίπου πέντε λεπτά πριν το φινάλε, η Χαλκόρ προηγούταν με 55-48 και ο Χατζηϊωάννου έφτασε τη διαφορά στους πέντε (55-50), μετά από αιφνιδιασμό, αναγκάζοντας τη Χαλκόρ να καλέσει τάιμ άουτ. Με την επιστροφή των ομάδων στο παρκέ, ο Ζαχαράκης πρόσθεσε ακόμη ένα τρίποντο στη στατιστική του, κάνοντας το 58-50. Η ΕΛΒΑΛ κατάφερε να ρίξει τη διαφορά στους τρεις πόντους, αλλά πλήρωσε το γεγονός πως δεν έκανε φάουλ (ενώ είχε τρία να δώσει) στην επίθεση της Χαλκόρ και ο Ζαχαράκης την τιμώρησε με νέο τρίποντο για το 61-55. Στο τελευταίο λεπτό, το παιχνίδι έδειχνε πως θα κριθεί στις βολές. Η ΕΛΒΑΛ έφτασε σε απόσταση ενός καλαθιού (62-60) και έσπευσε να κάνει φάουλ, με τον Αλεξάνδρου να ευστοχεί σε 2/2 για το 64-60 με 25″ να απομένουν στο ρολόι. Εν τέλει, οι γηπεδούχοι διατήρησαν το προβάδισμά τους και πήραν τη νίκη με 64-62.

Για τους νικητές, ο Αλεξάνδρου αποτέλεσε τον πρώτο σκορερ, έχοντας 25 πόντους, ενώ ο Ζαχαράκης ακολούθησε με 22. Για την ΕΛΒΑΛ, ο Βλάχος σταμάτησε στους 15 πόντους, ενώ Χατζηϊωάννου και ο Μιχόπουλος πρόσθεσαν από 14 πόντους έκαστος.

Τα δεκάλεπτα: 17-13, 22-28, 48-36, 64-62.

Δείτε φωτογραφίες από την αναμέτρηση ανάμεσα σε Χαλκόρ και ΕΛΒΑΛ: