Στον δρόμο για το back-to-back! Ο Παρμακλής πραγματοποίησε γεμάτη εμφάνιση, έχοντας σε εκπληκτική ημέρα για ακόμη μία φορά τον Καρδάση και επικράτησε με 67-75 των Χάλια Mavericks, οι οποίοι πλήγωσαν το κάκιστο πρώτο δεκάλεπτο του παιχνιδιού. Πλέον, ο Παρμακλής αναμένει τον αντίπαλό του στον τελικό, από το ζευγάρι Ravenna – Χαλκόρ και θέτει γερή υποψηφιότητα για να πάρει τον τίτλο του Εργασιακού Πρωταθλήματος για δεύτερη διαδοχική χρονιά!

Τα πρώτα δύο λεπτά της αναμέτρησης κύλησαν πολύ νευρικά και για τις δύο ομάδες, οι οποίες πραγματοποιούσαν διαδοχικές βιαστικές επιθέσεις, δίχως αποτέλεσμα. Ο Καρύδας πέτυχε το πρώτο καλάθι του παιχνιδιού με δίποντο και ο Κιάκος απάντησε με αντίστοιχο τρόπο. Έτσι, τόσο ο Παρμακλής, όσο και οι Mavericks ξεμπλόκαραν τις επιθέσεις τους, αλλά συνέχισαν να δυσκολεύονται, λόγω της σκληρής άμυνας που είχαν αμφότερες οι πλευρές. Οι άμυνες των δύο ομάδων έκαναν τη διαφορά, καθώς αμφότερες αδυνατούσαν να βρουν χώρους για να απειλήσουν κοντά στο καλάθι, ενώ από τη περιφέρεια ήταν ιδιαίτερα άστοχοι. Αυτό, φρόντισε να το αλλάξει ο Λαζαρίδης, καθώς ευστόχησε σε τρίποντο για το 4-10 υπέρ του Παρμακλή, προτού οι Mavericks καλέσουν τάιμ άουτ για να αναδιοργανώσουν τον τρόπο παιχνιδιού τους. Οι τυπικά γηπεδούχοι εξακολουθούσαν να δυσκολεύονται στην επίθεσή τους, αλλά ο Παρμακλής δεν μπορούσε να το εκμεταλλευτεί στο έπακρο και το σκορ παρέμενε χαμηλά (4-12). Οι Mavs έκαναν το χειρότερο πρώτο δεκάλεπτο στο τουρνουά και οι γηπεδούχοι έκλεισαν την πρώτη περίοδο όντας μπροστά στο σκορ με 4-19. Οι Χάλια Mavericks έμοιαζαν εγκλωβισμένοι και καλούνταν να βρουν άμεσα τρόπο να αντιδράσουν, έτσι ώστε να έχουν ελπίδες πρόκρισης για τον τελικό. Ο Παρμακλής άρχισε να βρίσκει ρυθμό στο παιχνίδι του και προηγούταν με 6-27, επτά λεπτά πριν το ημίχρονο. Ο Πάττας έδωσε σημαντική… ανάσα στην ομάδα του με τρίποντο, αλλά καλούνταν να αποκτήσουν ροή στην επίθεσή τους. Ο Πάττας το πήρε… πατριωτικά και πετύχαινε διαδοχικούς πόντους, προσπαθώντας να αφυπνίσει την ομάδα του. Οι γηπεδούχοι μείωσαν τη διαφορά στους 15 πόντους, κάνοντας το 17-32, πέντε λεπτά πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου. Ενάμιση λεπτό πριν το τέλος, οι Mavs έκαναν τη δική τους αντεπίθεση, τρέχοντας σερί 6-0 και έριξαν τη διαφορά στους 11 πόντους (26-37). Ο Πετρογιάννης ήταν ο κύριος πρωταγωνιστής αυτής της αντεπίθεσης, ωστόσο το ημίχρονο έληξε στο +13 για τον Παρμακλή (28-41).

Το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ήταν διαφορετικό συγκριτικά με αυτό του πρώτου. Οι δύο ομάδες έτρεχαν τις επιθέσεις τους και οι Mavericks προσπαθούσαν να μειώσουν περαιτέρω. Ο Πάττας, με τρεις εύστοχες βολές μετά από φάουλ που κέρδισε πάνω σε σουτ στην περιφέρεια, έριξε τη διαφορά για πρώτη φορά κάτω από τους δέκα (35-44), αλλά ο Καρδάσης απάντησε με αντίστοιχο τρόπο και έκανε το 35-47. Ένα ακόμη τρίποντο, αυτή τη φορά από τον Σκληράκη, ανέβασε ξανά τη διαφορά στους 15 πόντους (35-50). Ο Βεζυρτζόγλου ευστόχησε σε σημαντικό τρίποντο, δίνοντας ανάσα στους Mavericks και εν συνεχεία η διαφορά έπεσε ξανά στους 10 (43-53) με τρίποντο του Πάττα. Η αντεπίθεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε και κατάφεραν να ρίξουν τη διαφορά στους έξι πόντους (47-53). Το ματς μετατράπηκε σε ντέρμπι, που θύμιζε την αναμέτρηση των δύο ομάδων στους ομίλους, αλλά ο Καρδάσης ανέλαβε ξανά δράση και έκανε το 47-57). Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με το εν λόγω σκορ (47-57) και απέμεναν τα τελευταία δέκα λεπτά του παιχνιδιού, με τους Mavs να ελπίζουν στην ανατροπή. Το πρώτο καλάθι στην τέταρτη περίοδο, επιτεύχθηκε μετά από τα πρώτα δυόμιση λεπτά, με τον Καρδάση να ευστοχεί σε τρίποντο για το 48-61. Οι Mavericks δεν το έβαλαν κάτω και έμοιαζαν αποφασισμένοι να εξαντλήσουν τις πιθανότητες τους για την πρόκριση στον τελικό. Ο Πετρογιάννης σημείωσε καθοριστικούς πόντους κάτω από τη ρακέτα, ωστόσο ο Παρμακλής έβρισκε τον τρόπο να αυξάνει τη διαφορά, παρά το ροκάνισμα των γηπεδούχων. Με 2’45” στο ρολόι για το τέλος, ο Παρμακλής προηγούταν για δέκα πόντους (49-59) και κρατούσε στα χέρια του τη νίκη-πρόκριση. Στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, οι Mavs έριξαν τη διαφορά στους έξι πόντους (65-71) και οι φιλοξενούμενοι κάλεσαν τάιμ άουτ, ενώ απέμεναν 42″ για το τέλος. Ο Παρμακλής διατήρησε το προβάδισμά του και εν τέλει πήρε τη νίκη-πρόκριση με 67-75.

Για τους νικητές, ο Καρδάσης ήταν εξαιρετικός και σταμάτησε στους 35 πόντους, ενώ ο Λαζαρίδης ακολούθησε με 16 και ο Σκληράκης με 10. Στον αντίποδα, ο Πετρογιάννης πέτυχε 23 πόντους, ο Πάττας πρόσθεσε 17, ενώ ο Παπακωνσταντίνου συμπλήρωσε 8.

Τα δεκάλεπτα: 4-19, 28-41, 47-57, 67-75.

Δείτε φωτογραφίες από την αναμέτρηση του Final Four ανάμεσα σε Χάλια Mavericks και Παρμακλή: