Η Νο.1 εταιρεία σε πλακάκια και είδη υγιεινής, απέδειξε πως είναι Νο.1 και στις… ανατροπές. Μετά από μία εκπληκτική αναμέτρηση, η Ravenna επικράτησε με 64-58 της Χαλκόρ και εξασφάλισε την πρόκριση στον τελικό κόντρα στον Παρμακλή, όπως συνέβη και στο περσινό Εργασιακό Πρωτάθλημα!

Η ομάδα του προπονητικού διδύμου Σερέτη/Πούλου έκανε καλύτερο ξεκίνημα στην αναμέτρηση, βρίσκοντας καλάθια τόσο στην περιφέρεια, όσο και μέσα στο ζωγραφιστό. Ο Ζαχαράκης και ο Κωνσταντίνου αποτέλεσαν πρόβλημα για την άμυνα της Ravenna, η οποία είχε πολλές άστοχες προσπάθειες στα πρώτα πέντε λεπτά της αναμέτρησης. Η Χαλκόρ προηγούταν με 14-4, ανεβάζοντας από νωρίς τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων. Μετά από τάιμ άουτ που κάλεσαν οι φιλοξενούμενοι, κατάφεραν να κάνουν μία μικρή αντεπίθεση και έφτασαν τη διαφορά στους τέσσερις πόντους (14-10), σημειώνοντας καλάθια με τον Τριανταφύλλου και τον Σταματίου. Αμφότεροι προσπαθούσαν να γεμίσουν τη ρακέτα με στόχο να αξιοποιήσουν το σώμα τους και να ποστάρουν σε missmatches που δημιουργούνταν από τις αλλαγές στην άμυνα της Χαλκόρ. Η Ravenna αύξησε την ένταση στην άμυνά της και εν συνεχεία οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο παιχνίδι. Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με τρίποντο του Κηπιώτη, ο οποίος έκανε το 20-20 στην εκπνοή του χρόνου. Στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου, η Ravenna κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ με 22-25, αλλά ο Αλεξάνδρου βρήκε άμεση απάντηση με τρίποντο για το 25-25. Τα διαδοχικά φάουλ που ακολούθησαν και από τις δύο ομάδες, επιβράδυναν τον ρυθμό του παιχνιδιού και οι δύο πλευρές αναζητούσαν τρόπους να προσπελάσουν τις σκληρές άμυνες. Η Χαλκόρ πέρασε ξανά μπροστά στο σκορ, χάρη σε δίποντο ου Κωνσταντίνου, αλλά ο Τριανταφύλλου απάντησε και μείωσε στον πόντο για το 30-29. Η ομάδα των Σερέτη/Πούλου έψαχνε τα μεγάλα σουτ, έτσι ώστε να πάρει μεγαλύτερο προβάδισμα και ο Ζαχαράκης ευστόχησε από τη γωνία των 6.75μ για το 33-29. Η Ravenna ήθελε να απαντήσει, αλλά ήταν άστοχη από την περιφέρεια και αυτό της στοίχισε στις επιθέσεις που δημιουργούσε. Ο Μάμμας, πάντως, κατάφερε να σπάσει το… ρόδι από τα 6.75μ και έκανε το 35-32, αλλά η Χαλκόρ έκλεισε το ημίχρονο, ούσα μπροστά στο σκορ με 37-32.

Στο δεύτερο μέρος, η Ravenna μείωσε αρχικά στους τρεις με καλάθι του Σταματίου (37-34), αλλά η Χαλκόρ κατάφερε να ανεβάσει τη διαφορά άμεσα στους επτά πόντους (41-34), θέλοντας να διατηρήσει σταθερά το προβάδισμά της. Μετά από λάθος σε επίθεση των γηπεδούχων και αιφνιδιασμό των φιλοξενούμενων, ο Κηπιώτης πήρε έξυπνα το φάουλ, ευστόχησε στο δίποντο, ενώ πέτυχε και την επιπλέον βολή για το 41-38, φτάνοντας εκ νέου στους τρεις πόντους. Η Χαλκόρ αστόχησε σε ακόμη μία επίθεσή της και η Ravenna κατάφερε να το εκμεταλλευτεί, συνεχίζοντας ένα σερί 7-0 για να περάσει εκ νέου μπροστά στο σκορ με 41-42. Από τους γηπεδούχους, ο Αλεξάνδρου ήταν ασφυκτικά κλεισμένος στην περιφέρεια, αλλά κατάφερε να απελευθερωθεί για να πετύχει κρίσιμο τρίποντο, που έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με 44-42. Το παιχνίδι εξελισσόταν ως το απόλυτο ντέρμπι με σκληρές άμυνες, σπουδαία καλάθια και μαχητική ψυχή από τις δύο ομάδες. Αμφότερες, έδειχναν πως θέλουν πολύ την πρόκριση και δεν σκόπευαν να παρατήσουν τις προσπάθειές τους για το εισιτήριο του τελικού. Οι γηπεδούχοι είχαν σταθερά ένα προβάδισμα (47-44), το οποίο όμως ήταν εύθραυστο. Στα τελευταία δύο λεπτά, οι ομάδες είχαν αρκετές άστοχες επιθέσεις και το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τη Χαλκόρ μπροστά στο σκορ με 49-46. Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, ο Λυμπέρης ήταν εύστοχος από τη γωνία των 6.75μ και έκανε το 52-46, δίνοντας προβάδισμα έξι πόντων στη Χαλκόρ. Η Νο.1 εταιρεία σε πλακάκια και είδη υγιεινής έκανε μία συγκλονιστική αντεπίθεση και προηγήθηκε στο σκορ με 52-53, έχοντας ως κύριους εκφραστές στην επίθεση τον Τριανταφύλλου και τον Μάμμα. Οι Σερέτης/Πούλος κάλεσαν άμεσα τάιμ άουτ, θέλοντας να ηρεμήσουν τους παίκτες τους και να αναδιοργανώσουν τις επιθέσεις τους. Ο Κωνσταντίνου έδωσε μεγάλη ανάσα στην ομάδα του, ευστοχώντας σε τρίποντο για το 54-53, ενώ στη συνέχεια οι δύο ομάδες “κόλλησαν” ξανά στο σκορ, με πέντε λεπτά να απομένουν για το φινάλε. Η Χαλκόρ είχε και την θερμή κερκίδα των υποστηρικτών της, η οποία τόνωσε την ψυχολογία των παικτών στο κρισιμότερο σημείο του παιχνιδιού. Η Ravenna παρέμεινε στον… σβέρκο των γηπεδούχων και όλα έδειχναν πως η αναμέτρηση θα κριθεί στον πόντο. Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν για ακόμη μία φορά σε θέση οδηγού και προηγούταν με 56-59, τρία λεπτά πριν το τέλος. Η Χαλκόρ έδειχνε να βραχυκυκλώνει στην επίθεσή της και η Ravenna το εκμεταλλεύτηκε, διατηρώντας το προβάδισμά της. Εν τέλει, παρέμεινε σε θέση οδηγού και εξασφάλισε τη νίκη-πρόκριση με 58-64.

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 37-32, 49-46, 58-64.

Δείτε φωτογραφίες από την αναμέτρηση του Final Four ανάμεσα σε Χαλκόρ και Ravenna: