Σε έναν ιδανικό τελικό για κάθε φίλαθλο που βρέθηκε στην κερκίδα του κλειστού γυμναστηρίου Σχηματαρίου, ο Παρμακλής πραγματοποίησε τεράστια ανατροπή με πρωταγωνιστή τον Λαζαρίδη και επικράτησε με 72-68 της Ravenna, η οποία έκανε κατάθεση ψυχής για να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου. Η κόπωση και οι κακές επιλογές στο φινάλε, της στέρησαν την ευκαιρία να πάρει… εκδίκηση για τον περσινό τελικό και ο Παρμακλής παρέμεινε στο θρόνο του, διατηρώντας τα σκήπτρα του πρωταθλητή!

Ο τελικός αναμενόταν εξ αρχής ζόρικος και φάνηκε από τα πρώτα λεπτά στο παρκέ. Οι δύο ομάδες δυσκολεύονταν να πετύχουν καλάθι στα πρώτα δύο λεπτά, όντας εμφανώς αγχωμένες. Ο Τριανταφύλλου από τη Ravenna ήταν αυτός που έσπασε το ρόδι και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του, ενώ στη συνέχεια οι τυπικά φιλοξενούμενοι πέτυχαν ακόμη ένα δίποντο με τον Σταματίου και ένα τρίποντο από τη γωνία με τον Κηπιώτη, βάζοντας δύσκολα στον Παρμακλή. Η ομάδα των Διαγγελάκη/Χατζηγιαννάκη σήκωσε άμεσα… κεφάλι και μείωσε σε 7-5, με πρωταγωνιστές τους Σκληράκη και Λαρεντζάκη. Το παιχνίδι ισορρόπησε άμεσα και οι δύο ομάδες άρχισαν να βρίσκουν ρυθμό στην επίθεση. Αμφότερες έδειχναν να βρίσκουν λύσεις επιθετικά, αλλά η Ravenna είχε τον πρώτο λόγο με το προβάδισμα υπέρ της (8-13) τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Η απουσία του Καρδάση ήταν εμφανής στο παιχνίδι του Παρμακλή, τόσο στη δημιουργία, όσο και στο σκοράρισμα, συγκριτικά με τα υπόλοιπα παιχνίδια που έχει δώσει έως τώρα στο φετινό Εργασιακό Πρωτάθλημα. Η ομάδα του coach Παλιβάκη εμφανίστηκε πιο έτοιμη στο παρκέ και η άμυνα ζώνης απέδιδε τα αναμενόμενα. Ο Λαζαρίδης πήρε στις πλάτες του τους γηπεδούχους και διατήρησε την ομάδα του κοντά στο σκορ, χάρη στο σουτ του. Με το φινάλε της πρώτης περιόδου, η Ravenna ήταν σε θέση οδηγού, καθώς προηγούταν με 15-17.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, ο Λαζαρίδης ευστόχησε σε δίποντο και ισοφάρισε σε 17-17. Ο Παρμακλής αύξησε την πίεσή του και δυσκόλεψε τη δημιουργία της Ravenna. Ο ρυθμός μειώθηκε αισθητά, καθώς οι δύο ομάδες πραγματοποιούσαν άστοχες επιθέσεις, αλλά και αβίαστα λάθη. Ο Λαζαρίδης ξεκόλλησε για ακόμη μία φορά την ομάδα του, ευστοχώντας σε νέο τρίποντο για το 22-19. Με αυτόν τον τρόπο, ο Παρμακλής πήρε προβάδισμα, ενώ η Ravenna αδυνατούσε να απειλήσει είτε μέσα από τη ρακέτα, είτε από την περιφέρεια, βρίσκοντας απέναντί του την καλή άμυνα των γηπεδούχων. Ο Σταματίου βρήκε τον τρόπο να απειλήσει και έκανε το 24-21, αφού είχε προηγηθεί το δίποντο του Νάνου. Η ομάδα του Coach Παλιβάκη βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει και πέρασε ξανά μπροστά στο σκορ με 24-25. Ο Λαρεντζάκης έδωσε μεγάλη… ανάσα στην ομάδα του, ευστοχώντας σε τρίποντο για το 27-27, αλλά ο Τριανταφύλλου απάντησε με το ίδιο… νόμισμα και έκανε το 27-30 για τη Ravenna. Ο Τριανταφύλλου έμοιαζε ανίκητος κάτω από τις δύο ρακέτες, καθώς ανανέωνε τις επιθέσεις της ομάδας του με καθοριστικά ριμπάουντ, ενώ πρόσθετε και σημαντικούς πόντους. Ένα λεπτό πριν το τέλος, η Ravenna προηγούταν με 29-35 και προσπαθούσε να ελέγξει την αναμέτρηση. Η τελευταία κόρνα για το ημίχρονο, βρήκε τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ με 31-36 και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια εν όψει συνέχειας.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παρμακλής προσπαθούσε να μειώσει τη διαφορά, έτσι ώστε να βρεθεί και πάλι κοντά στο σκορ. Η Ravenna, όμως, έβρισκε λύσεις μέσα στο ζωγραφιστό και διατηρούσε σταθερά τη διαφορά στους έξι πόντους, 7’30” πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Ένα τρίποντο… μαχαιριά του Μάμμα για το 34-43, ανάγκασε τον Διαγγελάκη να καλέσει άμεσα τάιμ άουτ, έτσι ώστε να αναδιοργανώσει την ομάδα του και να μην ανοίξει περαιτέρω η ψαλίδα στο πιο κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού. Το σύνολο του Παλιβάκη έπαιζε πολύ παθιασμένα σε άμυνα και επίθεση, δείχνοντας τη διάθεσή της να φτάσει μέχρι τέλους και να κατακτήσει τον τίτλο. Με την επιστροφή των παικτών στο παρκέ, ο Λαρεντζάκης πέτυχε σημαντικό τρίποντο για να μειώσει σε 37-43. Ο Παρμακλής κατάφερε να μειώσει κι άλλο τη διαφορά με τον Σκληράκη να ευστοχεί σε δύσκολο jump-shout για το 39-44, προτού ο Τριανταφύλλου απαντήσει για το 40-46. Στην επόμενη επίθεση των γηπεδούχων, ο Λαρεντζάκης ευστόχησε για τρεις και έκανε το 42-46, αλλά ο Σταματίου έδωσε εκ νέου αέρα έξι πόντων (42-48) στην ομάδα του. Παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων να μειώσουν τη διαφορά, η Ravenna πετύχαινε μεγάλα καλάθια, με τον Τριανταφύλλου να πετυχαίνει σουτ τριών πόντων από την κορυφή για το 44-51, δύο λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Η ομάδα του Παλιβάκη ανέβασε τη διαφορά στο μεγαλύτερο εύρος της έως εκείνο το σημείο του παιχνιδιού, καθώς προηγήθηκε για εννέα πόντους (44-53) και έσπρωξε με την πλάτη στον τοίχο τους γηπεδούχους. Ο Παρμακλής δυσκολευόταν εμφανώς στην επίθεση, αλλά ο Λαζαρίδης πέτυχε μεγάλο τρίποντο για να ρίξει τη διαφορά στους επτά πόντους (48-55). Η Ravenna κάλεσε τάιμ άουτ για να οργανώσει την τελευταία επίθεση της τρίτης περιόδου, αλλά δίχως αποτέλεσμα, καθώς ολοκληρώθηκε με το 48-55 που είχε διαμορφωθεί νωρίτερα.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο, ο Παρμακλής καλούταν να διεκδικήσει όλες τις πιθανότητές του για να κάνει την ανατροπή, ενώ η Ravenna ήθελε να διατηρήσει ή και να διευρύνει το προβάδισμά της. Στο ξεκίνημα, ο Βαϊνάς πέτυχε τεράστιο τρίποντο και μείωσε τη διαφορά στους τέσσερις (51-55), ξεσηκώνοντας τον πάγκο της ομάδας του. Στην επόμενη φάση, η Ravenna δεν βρήκε απάντηση, ενώ οι γηπεδούχοι ήταν για ακόμη μία φορά εύστοχοι με τον Λαζαρίδη να παίρνει το σκριν από τον Παρμακλή και να πετυχαίνει νέο τρίποντο για το 54-55. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν ξανά να πάρουν ανάσα και να προηγηθούν με πέντε πόντους (54-59), έχοντας επτά λεπτά στο ρολόι για το φινάλε του παιχνιδιού. Η Ravenna παρέμεινε ψύχραιμη και ανέβασε τη διαφορά στους δέκα πόντους (54-64), τη στιγμή που ο Παρμακλής έχανε πολύτιμες ευκαιρίες να μειώσει τη διαφορά. Οι τεχνικές ποινές εις βάρος των γηπεδούχων, έφεραν επιπλέον προβλήματα στην ομάδα των Χατζηγιαννάκη/Διαγγελάκη, οι οποίοι καλούνταν να βρουν λύσεις για να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες της ομάδας τους. Ένα τρίποντο του Σκληράκη έκανε το 59-66 και απέμεναν τέσσερα λεπτά για το φινάλε του παιχνιδιού. Ο Παρμακλής έβγαλε εξαιρετική άμυνα σε επίθεση της Ravenna και στην επόμενη φάση ο Νάνος μείωσε τη διαφορά στους πέντε πόντους (61-66). Η ομάδα των Χατζηγιαννάκη/Διαγγελάκη πίεζε σε όλο το γήπεδο και ανάγκασε τους φιλοξενούμενους σε λάθη που θα μπορούσαν να κρίνουν την έκβαση του τελικού. Ο Λαζαρίδης έδειξε πως έχει “κρύο αίμα” και σηκώθηκε για ακόμη μία φορά από τα 6.75μ, κάνοντας το 64-66. Στα τελευταία τρία λεπτά, οι παλμοί των παικτών ήταν στο… κόκκινο και η ένταση ήταν εμφανής. Ο Νάνος, με 2/2 βολές, ισοφάρισε σε 66-66 και τα τελευταία 2’50” φάνταζαν… θρίλερ! Ο Παρμακλής έφτασε σε επική ανατροπή, με τον Νάνο να αποτελεί τον παίκτη που έκανε το 68-66, 1’58” πριν το φινάλε. Η Ravenna έψαχνε αντίδραση, αναζητούσε τρόπο να γυρίσει τον διακόπτη. Ο Γιαννάκης ισοφάρισε με δίποντο για το 68-68. Στις τελευταίες επιθέσεις του παιχνιδιού, ο Λαζαρίδης πέτυχε ακόμη ένα σπουδαίο τρίποντο και έκανε το 71-68. Η Ravenna κάλεσε τάιμ άουτ, τη στιγμή που απέμεναν 27″ για το τέλος. Η ομάδα του Παλιβάκη δεν κατάφερε να ευστοχήσει σε τρίποντο για την ισοφάριση και εν συνεχεία ο Παρμακλής κράτησε το προβάδισμά του και πήρε τη σπουδαία νίκη στον τελικό με 72-68.

Τα δεκάλεπτα: 15-17, 31-36, 48-55, 72-68.

Παρμακλής (Χατζηγιαννάκης – Διαγγελάκης): Ζαχαρόπουλος, Σκληράκης 8, Μ. Παρμακλής, Βαϊνάς 7, Μαστορόπουλος, Καρύδας 2, Δ. Παρμακλής, Νάνος 15, Λαζαρίδης 27, Λαυκίδης 1, Λαρεντζάκης 13.

Ravenna (Παλιβάκης): Σταματίου 19, Κηπιώτης 12, Μάμμας 8, Λακιώτης, Γιαννάκης 4, Νεστορίδης, Ζησίμου, Περιβολάρης, Μπάμπας, Τριανταφύλλου 25, Αντωνόπουλος

Διαιτητές: Χαϊνά, Τσάλας Ι. Τσάλας Γ.

Δείτε φωτογραφίες από τον τελικό ανάμεσα σε Παρμακλή και Ravenna: