Αυτό το ένα σουτ. Τόσο κοντά, μα τόσο μακρινά ταυτόχρονα. Η ομάδα μας πάλεψε με όλες της, τις δυνάμεις στο 1ο ματς της σειράς των playoffs, αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη, φτάνοντας για ακόμη μία φορά μία… ανάσα από το διπλό (71-69).

Αμφότερες οι ομάδες ήταν αρκετά άστοχες στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και το σκορ κινούταν σε… ρηχά νερά. Η Ελευθερούπολη είχε τον πρώτο λόγο στο σκοράρισμα, ωστόσο η ομάδα μας έβρισκε απαντήσεις και παρέμενε σε απόσταση πνοής έως το τελευταίο σουτ της περιόδου που έδωσε προβάδισμα τεσσάρων πόντων (18-14) στους γηπεδούχους. Εν συνεχεία, η Ελευθερούπολη άνοιξε περαιτέρω τη διαφορά (23-16), αλλά οι Ουγκοτσούκου, Γερομιχαλός έβρισκαν απαντήσεις για να διατηρήσουν τους «μπλε» μας κοντά στο σκορ. Ένα γκολ-φάουλ του Ζορμπά και 2/2 βολές του Γερομιχαλού, έφεραν τη διαφορά στο καλάθι (27-25), τέσσερα λεπτά πριν το ημίχρονο. Η αντίστοιχη διαφορά (πάνω-κάτω) συνεχίστηκε και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το 35-31 υπέρ των γηπεδούχων.

Στην επανάληψη, η ομάδα του Νίκου Οικονόμου άρχισε την αντεπίθεσή της σε πρώτο χρόνο και έφτασε ακόμη πιο κοντά στο σκορ (40-37), αλλά οι άστοχες επιθέσεις που ακολούθησαν, σε συνδυασμό με την ευστοχία των αντιπάλων, οδήγησαν την Ελευθερούπολη για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά (55-45). Το εν λόγω σκορ αποτέλεσε και το τελικό για το φινάλε της τρίτης περιόδου. Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο, ο Ερμής μας έκανε καλή αρχή με εύστοχο τρίποντο του Μαργέλη, ενώ οι Γερομιχαλός και Ουγκοτσούκου εν συνεχεία μείωσαν αισθητά τη διαφορά στους 4 πόντους (60-56). Περίπου τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, η ομάδα μας έφτασε στην ισοφάριση (62-62), μετά από εύστοχο και συνάμα δύσκολο καλάθι του Ουγκοτσούκου. Μάλιστα, πέρασε και μπροστά στο σκορ με 1/2 βολές του Ζορμπά (62-63) και δίποντο του Μαργέλη αργότερα για το 64-67. Οι γηπεδούχοι βρήκαν καθοριστικές απαντήσεις, μεταξύ των οποίων το τρίποντο του Γκαθράιτ και πέρασαν εκ νέου μπροστά στο σκορ με το 69-67. Στα τελευταία δευτερόλεπτα του παιχνιδιού, το σύνολο του Νίκου Οικονόμου εξακολουθούσε να βρίσκεται σε απόσταση καλαθιού, έχοντας και την τελευταία επίθεση στην κατοχή της, αλλά δεν κατάφερε να ισοφαρίσει ή να ανατρέψει το σκορ, λυγίζοντας εν τέλει με 71-69.

Τα δεκάλεπτα: 18-14, 35-31, 55-45, 71-69.

Την ερχόμενη Κυριακή (21/4), η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει εκ νέου την Ελευθερούπολη, με στόχο να ισοφαρίσει τη σειρά σε 2-2. Ένα γήπεδο 450 θέσεων, οφείλει να είναι ασφυκτικά γεμάτο, δίχως καμία θέση, έτσι ώστε άπαντες να δώσουν την απαραίτητη ώθηση κι ενέργεια στους αθλητές μας για να απολαύσουν πρωτίστως ένα ιστορικό παιχνίδι και να «κυνηγήσουν» την ισοφάριση!