Αυτή η ομάδα από το Σχηματάρι, από τον τόπο μας, βρίσκεται μία… ανάσα μακριά από το Final Four της Elite League Ερρίκος Ντυνάν, καθώς επικράτησε εμφατικά με 73-60 της Ελευθερούπολης στο Game 2 των playoffs της Elite League Ερρίκος Ντυνάν.

Το έχει επεξεργαστεί έως τώρα κάποιος στο μυαλό του; Το σκεφτόμαστε ξανά και ξανά και εξακολουθεί να φαντάζει απίστευτο! Αυτή η ομάδα από το Σχηματάρι, από τον τόπο μας, βρίσκεται μία… ανάσα μακριά από το Final Four της Elite League Ερρίκος Ντυνάν. Μόλις στη δεύτερη χρονιά της ομάδας στη δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ, τα άλματα που έχουν γίνει είναι 𝝩𝝚𝝦𝝖𝝨𝝩𝝞𝝖 και ενωμένοι έχουμε καταφέρει κάτι εξωπραγματικό.

Η χρονιά πέρασε από… χίλια κύματα, αλλά ο Ερμής παρέμεινε οικογένεια. Αυτό είναι το σημαντικότερο όλων. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μας, στον προπονητή μας, Νίκο Οικονόμου, στον βοηθό προπονητή, Κωνσταντίνο Σίσκο, στον γυμναστή μας, στον φυσιοθεραπευτή μας, σε ολόκληρη την ομάδα μας για αυτό που έχει επιτευχθεί φέτος.

Το τελευταίο εντός έδρας ματς της χρονιάς το συνδυάσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Με νικηφόρο αποτέλεσμα μπροστά σε ανθρώπους που καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς βρίσκονταν στο πλευρό μας. Σε ανθρώπους που στήριξαν το εγχείρημά μας, σε ανθρώπους που μας εμπιστεύτηκαν, που μας αγκάλιασαν και σε ανθρώπους που αποτελούν μέλος της οικογένειάς μας. Οι «μπλε» μας «χτίζουν» φιλάθλους. Φέρνουν νέα πρόσωπα στο γήπεδο και στόχος προφανώς είναι να φέρουν ακόμη περισσότερα.

Ο Ερμής μας, το Σχηματάρι μας μεγάλωσε λίγο ακόμη. Έγραψε ακόμη μία σπουδαία νίκη στην ιστορία του. Η ανακούφιση που αισθανόμαστε άπαντες ήταν σκιαγραφημένη στα πρόσωπά μας στο τέλος της σημερινής αναμέτρησης.

Στο… μικροσκόπιο της αναμέτρησης:

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ, προσπαθώντας να αξιοποιήσουν κυρίως την άμυνά τους. Οι φιλοξενούμενοι προηγούνταν ανά διαστήματα στο σκορ, αλλά η ομάδα μας παρέμενε σταθερά κοντά έως ότου προηγήθηκε με δίποντο του ΜακΚίσικ στο 11-9. Ο Αμερικανός γκαρντ έδωσε και διαφορά τεσσάρων πόντων στον Ερμή μας για το 14-9, αλλά ο Καλογερίας έκανε το 14-11 για το τέλος της «φτωχής» πρώτης περιόδου. Η ομάδα του Νίκου Οικονόμου έψαχνε τον ρυθμό της, με στόχο να τον επιβάλλει και να αποκτήσει σημαντική διαφορά στο σκορ. Με πρωταγωνιστές τους Γερομιχαλό και Ουγκοτσούκου, ο Ερμής μας έφτασε στο +9 (24-15), αλλά η Ελευθερούπολη κατάφερε να τη ροκανίσει στο 25-22 εν συνεχεία. Οι «μπλε» μας πάτησαν ξανά το «πόδι» τους στο… γκάζι κι έκλεισαν το ημίχρονο, όντας μπροστά στο σκορ με 34-25.

Στην αρχή του δεύτερου μέρους, η ομάδα μας έτρεξε σερί 5-0 κι έκανε το 39-25, αλλά οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με τρίποντο για το 39-28. Με αντίστοιχο τρόπο, όμως, ο Ερμής μας πήρε εκ νέου σημαντική διαφορά, καθώς οι Γράβας και Γερομιχαλός δεν λάθεψαν πίσω από τη γραμμή των 6.75μ, κάνοντας το 44-31. Ο ΜακΚίσικ πήρε τη… σκυτάλη και ευστόχησε για τρεις, ανεβάζοντας περαιτέρω τη διαφορά στο +16 (47-31). Η «ψαλίδα» άνοιξε ακόμη και στους 18 πόντους, όμως η Ελευθερούπολη προσπάθησε εκ νέου να μειώσει και το πέτυχε εν μέρει με το 57-42 που αποτέλεσε το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου. Στην τέταρτη περίοδο, οι φιλοξενούμενοι έκαναν τη δική τους αντεπίθεση, ρίχνοντας τη διαφορά ακόμη και κάτω από τους 10 πόντους, αλλά οι παίκτες του Νίκου Οικονόμου είχαν την ψυχραιμία να διατηρήσουν ένα ασφαλές προβάδισμα και να ελέγξουν τον αγώνα, παίρνοντας εν τέλει τη νίκη με 73-60.

Τα δεκάλεπτα: 14-11, 34-25, 57-42, 73-60.

Η ομάδα μας θα κληθεί εκ νέου να ταξιδέψει στην Ελευθερούπολη, έτσι ώστε να δώσει το Game 3 της σειράς, που θα κρίνει και την ομάδα που θα προκριθεί στο φετινό Final Four της Elite League Ερρίκος Ντυνάν.