Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου και ώρα 10:30, διεξήχθησαν αγώνες Unified (μεικτές ομάδες ατόμων με και χωρίς αναπηρία) στο Κλειστό Γυμναστήριο Σχηματαρίου, στο πλαίσιο της 20ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Καλαθοσφαίρισης 2023 των Special Olympics. Ο Γυμναστικός Σύλλογος Ερμής Σχηματαρίου έλαβε μέρος τόσο με τις ακαδημίες του, όσο και με την ομάδα «Κύδων Special Team», που αποτελεί Ειδικό Πρόγραμμα Μπάσκετ με παιδιά που ανήκουν στο Φάσμα του Αυτισμού.

Οι αθλητές από τα προπονητικά προγράμματα των Special Olympics Hellas, μαζί με τη δική μας «Κύδων Special Team» βρέθηκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο Σχηματαρίου, έπαιξαν φιλικούς αγώνες, αποκόμισαν μοναδικές εμπειρίες και απόλαυσαν το μπάσκετ! Οι αγώνες έγιναν σε ένα ευχάριστο κλίμα, που μας γέμισαν όλους ευχάριστες στιγμές εντός και εκτός γηπέδου.

Άπαντες, πήραμε τα δικά μας μαθήματα ζωής. Όλοι μας αγκαλιάσαμε με στοργή αυτή τη σπουδαία εκδήλωση και σύσσωμη η οικογένεια του Ερμή Σχηματαρίου θα συνεχίσει να κινητοποιείται με στόχο ένα καλύτερο «αύριο». Αντίστοιχα, τα Special Olympics πιστά στο στόχο τους για την ένταξη των ατόμων με νοητική αναπηρία στο κοινωνικό σύνολο μέσω του αθλητισμού, θα συνεχίσουν την αποστολή και το έργο τους.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα προπονητικά team, στους εθελοντές, στη διοίκηση, στους γονείς και ειδικά στους αθλητές μας που με τη συμμετοχή τους συμβάλλουν στη δημιουργία μίας κοινωνίας ίσων ευκαιριών, αποδοχής, σεβασμού και αλληλεγγύης.