Η ομάδα μας έβγαλε αντίδραση κι επέστρεψε εκ νέου στις νίκες, επικρατώντας με 75-61 του Πανερυθραϊκού, για την 15η αγωνιστική της Elite League Ερρίκος Ντυνάν.

Ο Ερμής μας ολοκλήρωσε με ιδανικό τρόπο τις υποχρεώσεις του για το έτος 2023 στην Elite League Ερρίκος Ντυνάν. Μετά την κακή ήττα στα Μέγαρα, η ομάδα του Νίκου Οικονόμου φρόντισε να αντιδράσει και να κλείσει με νικηφόρο αποτέλεσμα το τρέχον έτος, συνεχίζοντας παράλληλα το νικηφόρο σερί στις εντός έδρας αναμετρήσεις.

Στην πρώτη περίοδο, το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ. Η ομάδα μας προηγήθηκε με 5 πόντους (15-10), βρίσκοντας σκορ τόσο με τον Μητσιμπόνα από την περιφέρεια, όσο και με τους Ογκουτσόκου, Γερομιχάλο, Γράβα με σουτ μέσης απόστασης. Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τον Ερμή μπροστά στο σκορ με το 19-18, ενώ στη συνέχεια το ματς εξακολουθούσε να είναι αμφίρροπο. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι, ωστόσο το σύνολο του Νίκου Οικονόμου κατάφερε να πάρει μία απόσταση ασφαλείας στο φινάλε της δεύτερης περιόδου για να οδηγηθεί στα αποδυτήρια με το 35-29 υπέρ του.

Στην τρίτη περίοδο, ο Ερμής είχε τα ηνία του ματς και φρόντισε να αυξήσει τη διαφορά για να επιβάλλει τον ρυθμό του. Με κρίσιμα εύστοχα τρίποντα του Κωστόπουλου και καθοριστικές διεισδύσεις του Γερομιχαλού, η ομάδα μας κατάφερε να φτάσει στο +10 (55-45) με το φινάλε της τρίτης περιόδου. Οι «μπλε» μας ήλεγχαν απόλυτα τον ρυθμό του παιχνιδιού και έφτασαν τη διαφορά ακόμη και στους 18 πόντους, αλλά στη συνέχεια επέστρεψαν το παιχνίδι τους στο «ρελαντί», ρίχνοντας τον ρυθμό. Το τελικό 75-61 βρήκε τον Ερμή μας νικητή για το έκτο διαδοχικό θετικό αποτέλεσμα στην έδρα μας, μετά το κακό ξεκίνημα των δύο ηττών.

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 35-29, 55-45, 75-61.

Ερμής Σχηματαρίου (Οικονόμου): Μπράιαντ 11 (1), Γράβας 11, Ιωάννου, Κωστόπουλος 12 (3), Μπολάτογλου, Αγγελή, Μαργέλης 5 (1), Ουγκοτσούκου 14, Γερομιχαλός 16 (1), Μητσιμπόνας 6 (2).