Ο Δημήτρης Γερομιχαλός μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου μας με αφορμή την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος μετά τη διακοπή λόγω εορτών και κλήθηκε να σχολιάσει μεταξύ άλλων την έως τώρα παρουσία του στον Ερμή Σχηματαρίου και το φετινό πρωτάθλημα της Elite League Ερρίκος Ντυνάν, ενώ έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο της περιοχής μας.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Δημήτρη Γερομιχαλού στην ιστοσελίδα του συλλόγου μας:

-Δημήτρη, το καλοκαίρι έκανες το δρομολόγιο Μέγαρα-Σχηματάρι για τον Ερμή. Πώς βιώνεις έως τώρα την παρουσία σου στον Ερμή Σχηματαρίου;

«Εύχομαι αρχικά καλή χρόνια σε όλους με υγεία. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην ομάδα του Ερμή Σχηματαρίου. Έχουν περάσει πλέον αρκετοί μήνες από την ένταξή μου στην ομάδα και πλέον νιώθω κομμάτι αυτής της οικογένειας. Οι σχέσεις όλων από τη διοίκηση και το staff μέχρι και τους παίκτες είναι άριστες κι έτσι ευχαριστιόμαστε όλοι την κάθε μέρα στο γήπεδο».

-Πώς πήρες την απόφαση να ενταχθείς στο σύνολο του Νίκου Οικονόμου και τί είναι αυτό που σου έδωσε κίνητρο;

«Από την πρώτη στιγμή που μίλησα με τον coach μου έδειξε πόσο πολύ με ήθελε στην ομάδα. Μου εξήγησε το πλάνο του και τις προσδοκίες της ομάδας κι έτσι δε δυσκολεύτηκα να πάρω αυτή την απόφαση. Βασικό κριτήριο για την επιλογή μου ήταν ο στόχος της ομάδας να πρωταγωνιστήσει στο φετινό πρωτάθλημα».

-Έχεις βρεθεί εκ νέου στο παρελθόν στην περιοχή μας για την Κύμη. Ήταν εύκολη η προσαρμογή σου στη Χαλκίδα, αλλά και στην ομάδα συναντώντας γνώριμα πρόσωπα;

«Έχω ζήσει στη Χαλκίδα για δύο χρόνια. Είναι μία πολύ όμορφη πόλη. Επίσης η γυναίκα μου κατάγεται από την Εύβοια οπότε τα μέρη είναι γνώριμα. Έχω φίλους εδώ και παλιούς συμπαίκτες με τους οποίους βρέθηκα ξανά στον Ερμή. Σίγουρα αυτό με βοήθησε πολύ στην προσαρμογή μου».

-Είσαι ένας από τους πλέον καταξιωμένους παίκτες της Elite League με εμπειρία στο πρωτάθλημα. Πώς αξιολογείς το φετινό πρωτάθλημα, συγκριτικά με τα προηγούμενα έτη;

«Θεωρώ πως το φετινό πρωτάθλημα ίσως είναι από τα καλύτερα των τελευταίων ετών και αυτό φαίνεται και από τη βαθμολογία. Πλέον στο πρωτάθλημα της Elite League παίζουν παίκτες υψηλού επιπέδου που έχουν καταξιωθεί τα προηγούμενα χρόνια στην Basket League. Επίσης υπάρχει το δικαίωμα απόκτησης δύο ξένων σε κάθε ομάδα το οποίο βελτιώνει σίγουρα την ποιότητα των ρόστερ. Σημαντικό γεγονός είναι και το ότι όλες οι διοικήσεις των ομάδων καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια και τους αξίζουν συγχαρητήρια».

-Θα σε πάω χρόνια πίσω στον χώρο του μπάσκετ. Πώς πήρες την απόφαση να ασχοληθείς με την «πορτοκαλί θεά»; Υπήρξαν άλλα αθλήματα που δοκίμασες σε νεαρή ηλικία;

«Η αλήθεια είναι ότι από μικροί με τον αδερφό μου παίζαμε όλα τα αθλήματα. Ακόμα και τώρα μου αρέσει να παρακολουθώ ποδόσφαιρο, αλλά αυτό που επιλέξαμε και οι δύο είναι το μπάσκετ. Για να είμαι ειλικρινής δε θυμάμαι τον ακριβή λόγο. Αυτό το άθλημα μας κέρδισε, αυτό αγαπήσαμε πιο πολύ απ’ όλα και αυτό ακολουθήσαμε».

-Θέλω να μου περιγράψεις την καλύτερη και τη χειρότερη στιγμή στην καριέρα σου…

«Αυτό που μου έχει μείνει παραπάνω στην καριέρα μου δεν είναι κάποια στιγμή, αλλά μία χρονιά. Είναι αυτή με την ομάδα της ΝΕΜ στη Β’ Εθνική. Και δεν είναι τόσο ότι κατακτήσαμε το νταμπλ και την άνοδο, αλλά όλες οι στιγμές που είχαμε ζήσει. Είναι οι σχέσεις που υπήρχαν μεταξύ μας και τα έντονα συναισθήματα που ζήσαμε, γιατί πιστεύω πως στο τέλος της ημέρας αυτό είναι που μένει και έχει σημασία. Δόξα τω θεώ δεν είχα κάποια τόσο άσχημη στιγμή στην καριέρα μου. Ίσως θα μπορούσα να πω έναν τραυματισμό στον μηνίσκο και το χειρουργείο που έκανα, αλλά και μέσα από αυτό θεωρώ πως είχα πράγματα να κερδίσω. Πιστεύω πως σε κάθε δυσκολία που βιώνεις έχεις πάντα κάτι να κερδίσεις άμα τη διαχειριστείς σωστά».

-Ποια η άποψή σου για το έργο του Ερμή Σχηματαρίου, τόσο για το ανδρικό τμήμα όσο και για τις ακαδημίες και την «Κύδων Special Team»;

«Στο μπασκετικό κομμάτι γίνεται μία εξαιρετική δουλειά, τόσο στο ανδρικό τμήμα, όσο και στις ακαδημίες. Το αξιοσημείωτο, όμως και το άξιο συγχαρητηρίων είναι το έργο που προσφέρει η ομάδα στην κοινωνία μέσω της Κύδων. Από τον Ερμή Σχηματαρίου πρέπει να παραδειγματιστούν κι άλλες ομάδες, να ακολουθήσουν αυτό το μοντέλο και να δώσουν αγάπη και χαρά σε αυτά τα παιδιά. Αξίζουν πολλά μπράβο στους ανθρώπου του Ερμή που τρέχουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα».

-Ποια η άποψή σου για τον Νίκο Οικονόμου και την έως τώρα συνεργασία σου μαζί του;

«Για την προσωπικότητα και την πορεία του coach στο μπάσκετ, πιστεύω πως δεν έχω να πω κάτι εγώ. Η καριέρα του και τα επιτεύγματά του μιλούν από μόνα τους. Όσον αφορά τη συνεργασία μας είναι άριστη. Με έχει κάνει από την αρχή να νιώσω σημαντικό κομμάτι της ομάδας. Με έχει κάνει να νιώσω σημαντικός για το σύνολο κι αυτό σίγουρα μου δίνει αυτοπεποίθηση και κίνητρο για να δώσω τα πάντα στην ομάδα. Παρά τις γνώσεις του πάνω στο μπάσκετ, συζητάει αρκετά πράγματα μαζί μας και θέλει να ακούσει την άποψη και τα προβλήματα των παικτών. Είναι αυτός που έχει στήσει αυτή την ομάδα και πάντα κάνει το καλύτερο γι’ αυτήν».

-Έχουμε διανύσει αισίως το πρώτο μισό της σεζόν. Τι αναμένεις από το υπόλοιπο;

«Στο πρώτο μισό της χρονιάς θεωρώ ότι κάναμε μία πολύ καλή πορεία αν εξαιρέσουμε το κακό ξεκίνημα. Ακόμα και αυτό, όμως, μας έκανε να αλλάξουμε τρόπο σκέψης, να βελτιωθούμε και να ακολουθήσουν τα επιτυχημένα αποτελέσματα. Στο υπόλοιπο της σεζόν που απομένει, πιστεύω πως θα συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό. Η ομάδα δουλεύει σκληρά και κοιτώντας κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, στοχεύοντας στη νίκη».

-Ένα μήνυμα προς τον κόσμο της περιοχής με αφορμή την παρουσία του Ερμή στην Elite League Ερρίκος Ντυνάν για δεύτερη διαδοχική χρονιά;

«Αυτό που έχω να υποσχεθώ στον κόσμο είναι ότι εγώ και οι συμπαίκτες μου θα δώσουμε τα πάντα για την ομάδα και για να τους κάνουμε χαρούμενους και περήφανους για τον τόπο τους. Τους θέλουμε όλους κοντά μας και είναι κι αυτοί εξίσου σημαντικοί για την επίτευξη των στόχων μας».