Ο Στέφεν Ουγκοτσούκου, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου μας σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην επιλογή του να ενταχθεί στον Ερμή Σχηματαρίου, στον κόσμο της ομάδας, ενώ σχολίασε και το επίπεδο του πρωταθλήματος Elite League Ερρίκος Ντυνάν.

Ο Στέφεν ήρθε στην ομάδα μας τον περασμένο Νοέμβριο, ενισχύοντας τη γραμμή των ψηλών στο φετινό πρωτάθλημα της Elite League Ερρίκος Ντυνάν. Η παρουσία του στον Ερμή μας, όμως, δεν ήταν η πρώτη του στην Ελλάδα, καθώς ήταν στο Μαρούσι και την Basket League, ενώ την προηγούμενη σεζόν αγωνιζόταν στην Κύπρο. Μέσα από τη συνέντευξη, δίνεται η ευκαιρία στο φίλαθλο κοινό να «γνωρίσει» ακόμη έναν παίκτη από τον Ερμή μας.

-Στέφεν, ας τα πάρουμε λίγο από την αρχή. Πού μεγάλωσες και πώς ήταν τα παιδικά σου χρόνια;

«Μεγάλωσα στο Τέξας. Τα παιδικά μου χρόνια ήταν καλά, γεμάτα από αναμνήσεις με την οικογένειά μου και τους φίλους μου, ειδικότερα επειδή έχω μία μεγάλη οικογένεια».

-Πότε άρχισες να παίζεις μπάσκετ και τί σου έδωσε κίνητρο για αυτό;

«Ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ για πλάκα περίπου όταν ήμουν 7 χρονών, αλλά δεν είχα αρχίσει να μαθαίνω ουσιαστικά το παιχνίδι και να προπονούμαι μέχρι τα 13 μου. Η αγάπη για το μπάσκετ αποτέλεσε και το κίνητρό μου. Διασκέδαζα με το να βλέπω παίκτες σαν τον Κόμπι Μπράιαντ, τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και τον Ντιρκ Νοβίτσκι. Το μπάσκετ ήταν θεραπευτικό για εμένα. Μπορούσα να περνάω ώρες στο γήπεδο. Όσο μεγάλωνα, συνειδητοποίησα τις ευκαιρίες στις οποίες μπορεί να σε οδηγήσει το μπάσκετ και το κίνητρό μου συνέχισε να μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο».

-Ήσουν στο «McNeese State University». Πώς ήταν η εμπειρία σου εκεί και σε ποια ηλικία βρέθηκες στο εν λόγω πανεπιστήμιο;

«Η εμπειρία μου ήταν καλή. Συνέχισα να εξελίσσομαι ως άντρας και ως παίκτης και μπόρεσα να πάρω το πτυχίο μου. Πήγα εκεί στην ηλικία των 18 και έμεινα για 4 χρόνια».

-Έχεις παίξει εννοείται και σε άλλες χώρες όπως το Κατάρ. Περίγραψέ μου αντίστοιχα την εμπειρία σου, τι διαφορές υπάρχουν συγκριτικά με το μπάσκετ στην Ελλάδα και στην Ευρώπη γενικότερα όπως το αντιλαμβάνεσαι;

«Ήταν μεγάλες εμπειρίες. Τα διαφορετικά πρωταθλήματα μπορεί να έχουν διαφορετικό στυλ, αλλά εξαρτάται πάντα από το εκάστοτε συγκεκριμένο στυλ μίας ομάδας. Σε ένα πρωτάθλημα όπως το Κατάρ για παράδειγμα, μπορείς να συναντήσεις περισσότερο ομάδες που τρέχουν περισσότερο ελεύθερο τύπο παιχνιδιού σαν το NBA, συγκριτικά με αυτό που μπορείς να συναντήσεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

-Ας σε φέρω στα πιο πρόσφατα… Πώς πήρες την απόφαση να παίξεις για τον Ερμή Σχηματαρίου;

«Μίλησα με τον coach Οικονόμου σχετικά με την προοπτική και το πλάνο της ομάδας, την οποία είδα ως μία ευκαιρία που θα μπορούσα να συνεισφέρω και να βοηθήσω την ομάδα να ανέβει κατηγορία και να συνεχίσω να εξελίσσομαι ως παίκτης».

-Πώς είναι έως τώρα η παρουσία σου στον Ερμή και η σχέση σου με τους ανθρώπους γύρω από την ομάδα;

«Είναι υπέροχη. Οι άνθρωποι γύρω από την ομάδα και την περιοχή με έχουν αποδεχθεί και μου έχουν φερθεί υπέροχα. Η υποστήριξή τους και η αγάπη τους με παρακινεί να βγω στο γήπεδο και να συνεχίσω να δίνω τα πάντα».

-Ποια είναι η άποψή σου για το επίπεδο της Elite League Ερρίκος Ντυνάν όπως το βιώνεις;

«Είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Πολλές διαφορετικές τακτικές από ομάδες και physical game. Οι… κανόνες του ρόστερ είναι μάλλον αυτό που κάνει τη διαφορά μεταξύ αυτών των δύο. Σίγουρα υπάρχουν παίκτες στην Elite League που μπορούν να αγωνιστούν στην Basket League».

-Ποια είναι η άποψή σου για τον Νίκο Οικονόμου ως προπονητή και ως άνθρωπο γενικότερα;

«Ο κόουτς είναι εξαιρετικός άνθρωπος και προπονητής. Νοιάζεται για την ευημερία μου στην ομάδα και συνεχίζει δίνει κίνητρο στους συμπαίκτες μου και σε εμένα να είμαστε καλύτεροι. Όντας πρώην παίκτης στα υψηλότερα επίπεδα, αντιλαμβάνεται πώς είναι να είσαι παίκτης σαν εμάς, αλλά καταλαβαίνει επίσης και όσα χρειάζονται για να κερδίσεις».

-Ποιοι είναι οι στόχοι σου για τη φετινή χρονιά και γενικότερα ως παίκτης;

«Στόχος μου για αυτήν την ομάδα είναι η άνοδος στην Basket League. Νιώθω πως είναι μία πρόκληση που μπορούμε να πετύχουμε. Προσωπικοί μου στόχοι είναι να συνεχίσω να εξελίσσομαι ως παίκτης. Να συνεχίσω να μαθαίνω για το μπάσκετ και στις δύο πλευρές του παρκέ, ενώ συνεχίζω παράλληλα να διαφοροποιώ το παιχνίδι μου».

-Ποια η σχέση σου με τον Ζακ Μπράιαντ; Σε βοήθησε στην προσαρμογή σου με δεδομένο πως είναι από πέρυσι στην ομάδα μας;

«Είναι εξαιρετική. Με ενθαρρύνει από την πρώτη μέρα και πραγματικά θέλει αυτή η ομάδα να πετύχει. Είναι στην ομάδα από την περασμένη σεζόν και είναι εξοικειωμένος με μέρη γύρω από την περιοχή και με βοηθάει όταν το χρειάζομαι».

-Σε μία ερώτηση λίγο διαφορετική, αν είχες την ευκαιρία να μιλήσεις με τον νεότερο Στεφ, με τον νεότερο εαυτό σου στα πρώτα του πατήματα στο μπάσκετ, τί θα του έλεγες;

«Να συνεχίσει να δουλεύει σκληρά, να αναζητά συνεχώς τρόπους να βελτιώσει το παιχνίδι του. Να μην είναι στο μυαλό του πολλά όταν τα πράγματα δεν έχουν πάει όπως τα σχεδιάζει, απλώς να συνεχίζει να δουλεύει και να δει πού θα τον οδηγήσει η ίδια η ζωή».

Τέλος, ένα μήνυμα στον κόσμο της ομάδας:

«Μας βοηθάτε πολύ στα παιχνίδια μας. Μας δίνετε πραγματικό κίνητρο να τα δώσουμε όλα και να πετύχουμε τους στόχους μας. Τώρα, όμως, σας χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ. Περνάμε σε μία σημαντική φάση του πρωταθλήματος και σας ζητώ να μας στηρίζετε και να γεμίζετε τις κερκίδες στο γήπεδό μας. Να είναι ασφυκτικά γεμάτο. Θα παλέψουμε για εσάς, όπως εσείς παλεύετε και ζητωκραυγάζετε για εμάς, έτσι ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας ως οικογένεια».