Η ομάδα μας άγγιξε μία σπουδαία ανατροπή, παρά την αστοχία της σε ακόμη ένα εκτός έδρας ματς, αλλά γνώρισε την ήττα στις λεπτομέρειες με 71-69 από την Ελευθερούπολη, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστική της Elite League Ερρίκος Ντυνάν.

Ο Ερμής μας εκκίνησε με εξαιρετικό τρόπο το ματς και προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με 18-23. Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη αφού οι παίκτες του Νίκου Οικονόμου ήταν ιδιαίτερα άστοχοι παρά τα διαδοχικά επιθετικά ριμπάουντ που έδιναν την ευκαιρία για περισσότερες επίθεσεις. Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν κάκιστο για την ομάδα μας, καθώς σκόραρε μόλις 9 πόντους και το ημίχρονο έκλεισε με το 37-32 υπέρ της Ελευθερούπολης.

Με το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, οι «μπλε» μας ροκάνισαν τη διαφορά δύο-τρεις φορές στο καλάθι, με σημαντικούς πόντους του Ουγκοτσούκου μέσα από τη ρακέτα και από τη γραμμή των βολών. Εν συνεχεία, η ομάδα μας έφτασε και στην ισοφάριση με δίποντο του Ζακ Μπράιαντ για το 42-42, αλλά οι γηπεδούχοι πήραν εκ νέου μία διαφορά πέντε πόντων για το 51-46 του τρίτου δεκαλέπτου. Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, η Ελευθερούπολη προηγήθηκε με 9 πόντους (59-50), αλλά ο Ερμής μας δεν… παρέδωσε τα «όπλα» και έβγαλε αντίδραση με πρωταγωνιστές τους Ζακ Μπράιαντ και Στέφεν Ουγκοτσούκου, που έφτασαν τη διαφορά στον πόντο (68-67) περίπου 30″ πριν το τέλος του παιχνιδιού. Ο Μαστόρος της Ελευθερούπολης ευστόχησε στη μία εκ των δύο βολών που ακολούθησαν, ενώ ο Ζακ Μπράιαντ πέτυχε και τις δύο για να ισοφαρίσει σε 69-69. Στην τελευταία επίθεση, με 7″ στο ρολόι, ο Άλεν πέτυχε το νικητήριο καλάθι για την ομάδα του 2″ πριν το φινάλε για το τελικό 69-67.

Τα δεκάλεπτα: 18-23, 37-32, 51-46, 71-69.